Hembesök av plåtslagare

Hallå där kamrater!

Hur står det till med alla mina härliga följare ute i vårat avlånga land? Här på västkusten är det som vanligt fina fisken med mig. Jag har haft lite härliga hantverkare på besök här i Uddevalla, ett riktigt härligt gäng plåtslagare som rättat till taket på kåken åt mig. Min relation med tak försämrades något fruktansvärt för ett antal år sedan när jag på vintern bestämde mig för att gå upp och skotta bort lite snö. Jag klättrade upp där i mina träskor och en stor skyffel i handen, inga konstigheter det hade jag gjort många gånger förr och kände mig bekväm med det. När halva taket var skottat så skulle jag gå över till andra sidan och måste trampat på någon isfläck för helt plötsligt så var jag som Bambi på hal is. Jag föll med ett dunst rakt ner från taket och det var tur att det hade snöat så mycket för det blev en relativt mjuk landning men med all kroppsvikt på armen så slutade det i en bruten handled. Sedan den dagen sätter jag inte min fot på ett tak igen utan därför anlitade jag dessa plåtslagare som lägger om takplattorna, och de har inte några träskor på sig när de är uppe på huset. Igår innan de åkte hem så bjöd jag grabbarna på lite lunch och berättade historien om när jag var uppe på taket, vi alla skrattade och kom överens om att det kanske inte är den bästa idéen att ha på sig träskor när man är på taket. Hade jag inte varit så avskräckt av tak så hade jag faktiskt kunnat tänka mig att vara plåtslagare, de verkar ha riktigt kul och just dessa plåtslagare var väldigt duktiga på att lägga tak. Så alla min goa följare, slå en pling till Västkustens Plåtslageri om ni behöver hjälp och undvik träskorna när ni ska upp på taket. Ha det gött!